Docenten

Raymond Tabak

Raymond Tabak

FOH Vandenbergs Moonkings / L’Acoustics

Raymond Tabak, is al meer dan 30 jaar wereldwijd actief als geluidstechnicus, waar hij voor vele artiesten achter de mengtafel staat, VANDENBERGS MOONKINGS, EPICA, KAMELOT, ILSE DELANGE, THE GATHERING, KRYSTL, OBITUARY, THE SHEER, BEEF, ANATHEMA.

Daarnaast is hij als L’Acoustics Systeem Engineer voor o.a. PURPLEGROUP verantwoordelijk voor een groot aantal Producties en Festivals zoals, EUROVISION SONG FESTIVAL AFAS, MASSIVE ATTACK, PAASPOP SCHIJNDEL, ZWARTE CROSS, DYNAMO METAL FEST, OERROCK, VESTROCK, BEVRIJDINGSFESTIVAL ZWOLLE, FASTER & LOUDER, SPEEDFEST, SSK, WAYLON TOP 2000 AHOY.

David Hol

David Hol

FOH Di-rect

David is een van Nederland beste sound engineers, al meer dan 22 jaar werkt hij voor bands zoals DI-RECT, TAYMIR, THE DEAF en singer songwriter MAAIKE OUBOTER. Hij heeft internationale ervaring en heeft gewerkt met COOL AND THE GANG, RICHARD BONA & RAOUL MIDON en OSCAR DE LEON. In de loop der tijd heeft hij zich ontwikkeld als systeem technicus voor merken als D&B audio, l’acoustics en JBL voor diverse festivals waaronder LOWLANDS, PINKPOP en het CARIBBEAN SEA JAZZ FESTIVAL.

Jaap Pronk

Jaap Pronk

DiGiCo

Jaap Pronk is een echte ambassadeur van DIGICO,
Daarnaast heeft jaap vele jaren wereldwijd getourd als geluidstechnicus van THE CLARCKS, en vele Caribische Orkesten.

Het geven van seminars, doelgerichte trainingen vanuit een no nonsense perspectief, proberen alles op lokatie direct op
te lossen , snel in matrixen kunnen denken, en het enorme plezier om jonge engineers dit alles bij te brengen geven Jaap energie.

Barny Pronk

Barny Pronk

FOH Anouk

Opleiding: Conservatorium sonologie & HTS electronica/telecom.
Sound Projects electronica design (1996-2003).

2003-heden eigen bedrijf in live sound, electro-akoestisch ontwerp en systeem ontwerp.
Al 25 jaar FOH tech voor div. festivals en artiesten, inclusief aanleveren/verhuur van gespecialiseerd audio materiaal.

Jeroen Brom

Jeroen Brom

TM Raccoon, Rowwen Heze, Epica

Bookhooker Agency (bookhooker.nl), is een dienstverlenend bedrijf voor artiesten, t/m 2003 succesvol als boeker en manager van Dimension Seven en de eigen praktijkworkshop ‘Hoe boek ik mijn band in Nederland’. Per 2003 met het nationale- en internationale management, tourmanagement & productieleiderschap van internationaal succesvolle bands als Epica (NL), Stream of Passion (NL), Revamp (NL), MaYaN (NL) & Kamelot (USA), Novastar (BE) en nationaal bij Racoon (NL), Rowwen Hèze (NL), en Ilse DeLange (NL).
Interim tourmanagement bij Guus Meeuwis (NL), The Common Linnets (NL/USA) en Bløf (NL). Pyro- en DVD-registratie producties geleid en internationaal getourd in clubs en theaters en op festivals in Europa, USA & Canada, Rusland, Mexico, Israël, Tunesië en Zuid Amerika. Stagemanagement, Artiesten- & back of house productie op kleine en middelgrote festivals, events en in Tivoli Vredenburg, Afas Live & Ziggo Dome gedaan.

Christian van de Pas

Christian van de Pas

RCF

Christian van de Pas, heeft gewerkt als product specialist bij Behringer aan de Hotline en de Tradeshow afdeling.
Dit heeft hij 5 jaar gedaan en heeft voor Behringer alle Tradeshows gedaan over de hele wereld.
Organisatie van de stand op en afbouw tot het van geven van trainings en seminar.
Daarna is hij gaan werken en als freelance sound engineer en heeft zijn mijn eigen verhuur opgezet.
Als sound engineer heeft hij zich altijd all round opgesteld en heeft veel verschillende evenementen gedaan, van spraak tot muziek.
Van Songwriter to Musical Productie. Pop, Rock, Dance, Musical & Klassiek.

Sinds 2012 werkzaam als RCF Product Specialist voor de Benelux.
Dit gaf hem de kans om het vak systeem techniek te kunnen leren.

Kees Heegstra

Kees Heegstra

Zender coördinator LOWLANDS / PINKPOP

Kees Heegstra, Na 30 jaar bezig te zijn geweest met hoorbare frequenties, heeft hij zich 5 jaar geleden gericht op niet hoorbare frequenties.
Hij coördineert op festivals als LOWLANDS, PINKPOP, BEST KEPT SECRET, NORTH SEA JAZZ maar ook op evenementen als MTV EMA, GUUS GROOTS, Het Nationale Vuurwerk Rotterdam, het bezoek van de Koning aan Groningen het gebruik van frequentie ruimte voor Zendermicrofoons, In-Ears, Instrument zenders, Draadloze Intercom, Reportage zenders, Portofoonverbindingen, Beeldverbindingen etc. zodat deze allemaal naast elkaar, gelijktijdig storingsvrij gebruikt kunnen worden.
Waar nodig verzorgt hij hiervoor de benodigde vergunningen.

Benny Veenstra

Benny Veenstra

MON Within Temptation, Kovacks

Bennie Veenstra is een top engineer op het gebied van Monitormix, hij doet dat voor o.a. WITHIN TEMPTATION, KOVACKS, JETT REBEL,

Peter van de Laar

Peter van de Laar

Purple Group

Peter van de Laar is bedrijfsleider bij een van de grootste PA verhuur bedrijven in de Benelux, met de dagelijkse leiding over het vaste personeel en de soms wel tot 110 tal oplopende Free Lancers kan hij je precies vertellen wat een PA bedrijf verwacht van zijn personeel.

Robin Swanen

Robin Swanen

US productions

Robin is mede-eigenaar van het audio technische productie bedrijf US Productions BV, waarin hij leiding geeft aan grootschalige (dance)-events op het gebied van geluid.
Door zijn ervaring op de vloer als audio producent in binnen en buitenland, en zijn ervaring als audio technicus weet hij als geen ander de kneepjes uit het vak.
Toonaangevende festival als THE FLYING DUTCH, DECIBEL OUTDOOR, en evenementen als THE BEST OF ARMIN ONLY & A STATE OF TRANCE behoren tot de C.V. van Robin.

Emiel Paarlberg

Emiel Paarlberg

Oversound Productions

Emiel Paarlberg is een specialist op het gebied van werken met stroom.
Het overzien van complexe stroom plannen is zijn specialiteit en is werkzaam op producties zoals: PAASPOP SCHIJNDEL, ZWARTE CROSS, LAKEDANCE, DECIBEL OUTDOOR, NEW HORIZONS, APPELPOP, VESTROCK, DOMINATOR, ANDRÉ RIEU, AFAS LIVE, ZIGGO DOME, AMSTERDAM MUSIC FESTIVAL ARENA, OIL.
Dit doet hij voor opdrachtgevers zoals:
AGGREKO, PURPLE GROUP, RENTALL, APEXX, PHILIPO, etc, etc.

Meer informatie? Bel of stuur een e-mail.