Docenten

Raymond Tabak

Raymond Tabak

FOH Vandenbergs Moonkings / L’Acoustics

Raymond Tabak, is al meer dan 30 jaar wereldwijd actief als geluidstechnicus, waar hij voor vele artiesten achter de mengtafel staat, VANDENBERGS MOONKINGS, EPICA, KAMELOT, ILSE DELANGE, THE GATHERING, KRYSTL, OBITUARY, THE SHEER, BEEF, ANATHEMA.

Daarnaast is hij als L’Acoustics Systeem Engineer voor o.a. PURPLEGROUP verantwoordelijk voor een groot aantal Producties en Festivals zoals, EUROVISION SONG FESTIVAL AFAS, MASSIVE ATTACK, PAASPOP SCHIJNDEL, ZWARTE CROSS, DYNAMO METAL FEST, OERROCK, VESTROCK, BEVRIJDINGSFESTIVAL ZWOLLE, FASTER & LOUDER, SPEEDFEST, SSK, WAYLON TOP 2000 AHOY.

David Hol

David Hol

FOH Di-rect

David is een van Nederland beste sound engineers, al meer dan 22 jaar werkt hij voor bands zoals DI-RECT, TAYMIR, THE DEAF en singer songwriter MAAIKE OUBOTER. Hij heeft internationale ervaring en heeft gewerkt met COOL AND THE GANG, RICHARD BONA & RAOUL MIDON en OSCAR DE LEON. In de loop der tijd heeft hij zich ontwikkeld als systeem technicus voor merken als D&B audio, l’acoustics en JBL voor diverse festivals waaronder LOWLANDS, PINKPOP en het CARIBBEAN SEA JAZZ FESTIVAL.

Jaap Pronk

Jaap Pronk

DiGiCo

Jaap Pronk is een echte ambassadeur van DIGICO,
Daarnaast heeft jaap vele jaren wereldwijd getourd als geluidstechnicus van THE CLARCKS, en vele Caribische Orkesten.

Het geven van seminars, doelgerichte trainingen vanuit een no nonsense perspectief, proberen alles op lokatie direct op
te lossen , snel in matrixen kunnen denken, en het enorme plezier om jonge engineers dit alles bij te brengen geven Jaap energie.

Barny Pronk

Barny Pronk

FOH Anouk

Opleiding: Conservatorium sonologie & HTS electronica/telecom.
Sound Projects electronica design (1996-2003).

2003-heden eigen bedrijf in live sound, electro-akoestisch ontwerp en systeem ontwerp.
Al 25 jaar FOH tech voor div. festivals en artiesten, inclusief aanleveren/verhuur van gespecialiseerd audio materiaal.

Jeroen Brom

Jeroen Brom

TM Raccoon, Rowwen Heze, Epica

Bookhooker Agency (bookhooker.nl), is een dienstverlenend bedrijf voor artiesten, t/m 2003 succesvol als boeker en manager van Dimension Seven en de eigen praktijkworkshop ‘Hoe boek ik mijn band in Nederland’. Per 2003 met het nationale- en internationale management, tourmanagement & productieleiderschap van internationaal succesvolle bands als Epica (NL), Stream of Passion (NL), Revamp (NL), MaYaN (NL) & Kamelot (USA), Novastar (BE) en nationaal bij Racoon (NL), Rowwen Hèze (NL), en Ilse DeLange (NL).
Interim tourmanagement bij Guus Meeuwis (NL), The Common Linnets (NL/USA) en Bløf (NL). Pyro- en DVD-registratie producties geleid en internationaal getourd in clubs en theaters en op festivals in Europa, USA & Canada, Rusland, Mexico, Israël, Tunesië en Zuid Amerika. Stagemanagement, Artiesten- & back of house productie op kleine en middelgrote festivals, events en in Tivoli Vredenburg, Afas Live & Ziggo Dome gedaan.

Edwin Ploegmakers

Edwin Ploegmakers

Live en dance

Audio producent, Systeem, Foh, Monitors of zenders. Edwin heeft alle functies wel bekleed in de afgelopen 20 jaar. Na een vast dienstverband van 14 jaar bij Purple Group, met daarin voor talloze DJ’s en bands geluid te hebben gedaan, is hij nu al weer 4 jaar mede eigenaar van US Productions. Op dit moment is Edwin de audiotechnische schakel binnen festivals als: Dominator Festival, Central Park, Lakedance, Wish Outdoor en Freshtival.
Maar is ook nog regelmatig te vinden achter de knoppen.

Erik Mertens

Erik Mertens

Zendertechnicus

Erik Mertens is 1 van Nederlands beste Zendertechnici.
Hij is een autoriteit op het gebied van draadloze systemen.

Bij deze masterclass leer je het hoe en waarom van alle frequenties.

Casjan Berents

Casjan Berents

MONITORS / Theater / corporate

Casjan zit in de winter lekker tussen het pluche; dan tourt met theatergezelschappen en orkesten langs de Nederlandse theaters. Als de dagen langer worden mag ‘ie naar buiten, en staat ‘ie vooral aan de goede kant van de multi; achter de monitortafel. Hij werkte onder andere met Dotan, Miss Montreal, Bert Visscher, Iris Hond en lil’ Kleine. Ook staat ‘ie op vele festivals, zoals bijvoorbeeld Best Kept Secret, Into the Great Wide Open, en Dauwpop.

Robert de Loey

Robert de Loey

Purple Group

Begonnen als kleine jongen van 13 jaar in de schuur bij mijn moeder. Daar bouwde ik mijn eerste disco installatie. Vandaar uit door veel vallen en opstaan het vak in gerold.
Na jaren te hebben doorgebracht in de Disco wereld overgegaan tot de live muziek. Vanuit mijn eerste bedrijf ben ik gaan werken aan mijn droom en dat was de grootste van Nederland worden.
15 jaar geleden heb ik mijn bedrijf ingebracht in de Purple Group bv te Schijndel. Daarmee was ik samen met mijn vier partners bijna de grootste van Nederland en in een keer had ik een management functie. Maar heel gek, want ik was ondertussen ook uitgegroeid tot geluidsman. Als vaste acts heb ik gewerkt voor VanVelzen, Goede Doel, Twarres, Hind, Gers Pardoel, Kane en nog vele andere. Op dit moment werkt ik vast voor Miss Montreal (monitors), Maan (FOH), Wulf (FOH), Sofia (FOH), Daxx (FOH). Daarbij doe ik veel grote projecten, waar je moet denken aan Zwarte Cross, Appelpop, Vestrock enz. Dat maakt het zo mooi en ook weer lastig. Ben ik nu manager van een groot bedrijf of de geluidsman van de artiest?

Robin Swanen

Robin Swanen

US productions

Robin is mede-eigenaar van het audio technische productie bedrijf US Productions BV, waarin hij leiding geeft aan grootschalige (dance)-events op het gebied van geluid.
Door zijn ervaring op de vloer als audio producent in binnen en buitenland, en zijn ervaring als audio technicus weet hij als geen ander de kneepjes uit het vak.
Toonaangevende festival als THE FLYING DUTCH, DECIBEL OUTDOOR, en evenementen als THE BEST OF ARMIN ONLY & A STATE OF TRANCE behoren tot de C.V. van Robin.

Allart Aalders

Allart Aalders

Sonar Traffic

Allert Aalders begon in 1998 bij Tivoli in Utrecht en werkt nog steeds voor TivoliVredenburg als vaste geluidstechnicus. Je kan met Allert zowel op monitors als op FoH goed op weg.
Hij heeft in Nederland en wereldwijd getourd met onder andere T.Raumschmiere, , Nobody Beats The Drum, After Forever, Epica, David August, Ellen ten Damme, Moderat, Apparat, Thomas Azier en Racoon.
Ook in 1998 begonnen op Lowlands, eerst als backliner (specialiteit MIDI/DJ gear) voor Protone en later als nachtstagemanager op het X-Ray podium, tegenwoordig op het Bravo podium. Verder nog free lance werk voor de Melkweg en Ampco Flashlight en preproductie werk voor Paaspop en We Are Electric.

Daarnaast is Allert oprichter van Sonar Traffic, een studio vol met voornamelijk Vintage Synths. Vanuit die studio geeft hij les over synthesizers en werkt hij aan sound design voor onder andere Arturia en Native Instruments.

Timo Beckman

Timo Beckman

Timo Beckman Geluidstechniek

Timo is al meer dan 22 jaar als technicus bezig eerst als front technicus bij diverse locale
bands en venues en later wereldwijd voor diverse producties waar onder Hans Klok.
Vanuit het band circuit is hij verder gegaan als Audio Visueel technicus op veel internationale congressen voor diverse opdrachtgevers en in 2014 distributeur geworden van Rational Acoustics (Smaart) ISEMcon (microfoons) en Fulcrum Acoustic (high end loudspeakers vanuit de VS).

Na het volgen van een aantal trainingen bij Meyer Sound (System optimalisatie/SIM3) is hij sinds het distributeurs-schap voor Rational Acoustic oa. verantwoordelijk voor de training van technici op Smaart en het begeleiden en afregelen van Fulcrum Acoustic installaties in Nederland en daar buiten (of andere merken indien dat gevraagd wordt).
Een van de kenmerken van een Smaart training gegeven door Timo is normale spreektaal i.p.v. een wetenschappelijk jargon en het gebruik van gezond boeren verstand……

Raymond Bancken

Raymond Bancken

RB Geluidstechniek

Al ruim 25 jaar bezig in het live audio vak. Vele grote locaties met een diversiteit aan podium en audio opstellingen zijn de afgelopen jaren op mijn pad gekomen. Nog steeds is het uitdagend om als systeem ontwerper/engineer tot de best mogelijke oplossing te komen. Succes begint bij een goed uitgewerkt geluidsontwerp met behulp van simulatiesoftware.
Verder ben ik de FOH mixer van André Hazes, Jan smit en Nick en Simon.

Wendy Struijk

Wendy Struijk

Inmiddels is al ruim 18 jaar werkzaam in de accountancy, waaronder nu 10 jaar als zelfstandig ondernemer. Sinds 2016 heeft zijn zich gespecialiseerd in de muziek en evenementenbranche.

Tijdens de les laat zij jullie een kijkje nemen in het starten van je eigen onderneming en het verrichten van werkzaamheden als zzp’er. Organisatorisch, administratie en fiscaal komt daar het een en ander bij kijken. Hierover zal zij een aantal praktische dingen gaan behandelen en wat tips aan jullie gaan meegeven, zodat je de start van een eventuele eigen onderneming goed kunt gaan maken.

Meer informatie? Bel of stuur een e-mail.