Docenten

Raymond Tabak

Raymond Tabak

FOH Vandenbergs Moonkings / L’Acoustics

Raymond Tabak, is al meer dan 30 jaar wereldwijd actief als geluidstechnicus, waar hij voor vele artiesten achter de mengtafel staat, VANDENBERGS MOONKINGS, EPICA, KAMELOT, ILSE DELANGE, THE GATHERING, KRYSTL, OBITUARY, THE SHEER, BEEF, ANATHEMA.

Daarnaast is hij als L’Acoustics Systeem Engineer voor o.a. PURPLEGROUP verantwoordelijk voor een groot aantal Producties en Festivals zoals, EUROVISION SONG FESTIVAL AFAS, MASSIVE ATTACK, PAASPOP SCHIJNDEL, ZWARTE CROSS, DYNAMO METAL FEST, OERROCK, VESTROCK, BEVRIJDINGSFESTIVAL ZWOLLE, FASTER & LOUDER, SPEEDFEST, SSK, WAYLON TOP 2000 AHOY.

David Hol

David Hol

FOH Di-rect

David is een van Nederland beste sound engineers, al meer dan 22 jaar werkt hij voor bands zoals DI-RECT, TAYMIR, THE DEAF en singer songwriter MAAIKE OUBOTER. Hij heeft internationale ervaring en heeft gewerkt met COOL AND THE GANG, RICHARD BONA & RAOUL MIDON en OSCAR DE LEON. In de loop der tijd heeft hij zich ontwikkeld als systeem technicus voor merken als D&B audio, l’acoustics en JBL voor diverse festivals waaronder LOWLANDS, PINKPOP en het CARIBBEAN SEA JAZZ FESTIVAL.

Jaap Pronk

Jaap Pronk

DiGiCo

Jaap Pronk is een echte ambassadeur van DIGICO,
Daarnaast heeft jaap vele jaren wereldwijd getourd als geluidstechnicus van THE CLARCKS, en vele Caribische Orkesten.

Het geven van seminars, doelgerichte trainingen vanuit een no nonsense perspectief, proberen alles op lokatie direct op
te lossen , snel in matrixen kunnen denken, en het enorme plezier om jonge engineers dit alles bij te brengen geven Jaap energie.

Barny Pronk

Barny Pronk

FOH Anouk

Opleiding: Conservatorium sonologie & HTS electronica/telecom.
Sound Projects electronica design (1996-2003).

2003-heden eigen bedrijf in live sound, electro-akoestisch ontwerp en systeem ontwerp.
Al 25 jaar FOH tech voor div. festivals en artiesten, inclusief aanleveren/verhuur van gespecialiseerd audio materiaal.

Jeroen Brom

Jeroen Brom

TM Raccoon, Rowwen Heze, Epica

Bookhooker Agency (bookhooker.nl), is een dienstverlenend bedrijf voor artiesten, t/m 2003 succesvol als boeker en manager van Dimension Seven en de eigen praktijkworkshop ‘Hoe boek ik mijn band in Nederland’. Per 2003 met het nationale- en internationale management, tourmanagement & productieleiderschap van internationaal succesvolle bands als Epica (NL), Stream of Passion (NL), Revamp (NL), MaYaN (NL) & Kamelot (USA), Novastar (BE) en nationaal bij Racoon (NL), Rowwen Hèze (NL), en Ilse DeLange (NL).
Interim tourmanagement bij Guus Meeuwis (NL), The Common Linnets (NL/USA) en Bløf (NL). Pyro- en DVD-registratie producties geleid en internationaal getourd in clubs en theaters en op festivals in Europa, USA & Canada, Rusland, Mexico, Israël, Tunesië en Zuid Amerika. Stagemanagement, Artiesten- & back of house productie op kleine en middelgrote festivals, events en in Tivoli Vredenburg, Afas Live & Ziggo Dome gedaan.

Edwin Ploegmakers

Edwin Ploegmakers

Live en dance

Audio producent, Systeem, Foh, Monitors of zenders. Edwin heeft alle functies wel bekleed in de afgelopen 20 jaar. Na een vast dienstverband van 14 jaar bij Purple Group, met daarin voor talloze DJ’s en bands geluid te hebben gedaan, is hij nu al weer 4 jaar mede eigenaar van US Productions. Op dit moment is Edwin de audiotechnische schakel binnen festivals als: Dominator Festival, Central Park, Lakedance, Wish Outdoor en Freshtival.
Maar is ook nog regelmatig te vinden achter de knoppen.

Kees Heegstra

Kees Heegstra

Zender coördinator LOWLANDS / PINKPOP

Kees Heegstra, Na 30 jaar bezig te zijn geweest met hoorbare frequenties, heeft hij zich 5 jaar geleden gericht op niet hoorbare frequenties.
Hij coördineert op festivals als LOWLANDS, PINKPOP, BEST KEPT SECRET, NORTH SEA JAZZ maar ook op evenementen als MTV EMA, GUUS GROOTS, Het Nationale Vuurwerk Rotterdam, het bezoek van de Koning aan Groningen het gebruik van frequentie ruimte voor Zendermicrofoons, In-Ears, Instrument zenders, Draadloze Intercom, Reportage zenders, Portofoonverbindingen, Beeldverbindingen etc. zodat deze allemaal naast elkaar, gelijktijdig storingsvrij gebruikt kunnen worden.
Waar nodig verzorgt hij hiervoor de benodigde vergunningen.

Casjan Berents

Casjan Berents

MONITORS / Theater / corporate

Casjan zit in de winter lekker tussen het pluche; dan tourt met theatergezelschappen en orkesten langs de Nederlandse theaters. Als de dagen langer worden mag ‘ie naar buiten, en staat ‘ie vooral aan de goede kant van de multi; achter de monitortafel. Hij werkte onder andere met Dotan, Miss Montreal, Bert Visscher, Iris Hond en lil’ Kleine. Ook staat ‘ie op vele festivals, zoals bijvoorbeeld Best Kept Secret, Into the Great Wide Open, en Dauwpop.

Peter van de Laar

Peter van de Laar

Purple Group

Peter van de Laar is bedrijfsleider bij een van de grootste PA verhuur bedrijven in de Benelux, met de dagelijkse leiding over het vaste personeel en de soms wel tot 110 tal oplopende Free Lancers kan hij je precies vertellen wat een PA bedrijf verwacht van zijn personeel.

Robin Swanen

Robin Swanen

US productions

Robin is mede-eigenaar van het audio technische productie bedrijf US Productions BV, waarin hij leiding geeft aan grootschalige (dance)-events op het gebied van geluid.
Door zijn ervaring op de vloer als audio producent in binnen en buitenland, en zijn ervaring als audio technicus weet hij als geen ander de kneepjes uit het vak.
Toonaangevende festival als THE FLYING DUTCH, DECIBEL OUTDOOR, en evenementen als THE BEST OF ARMIN ONLY & A STATE OF TRANCE behoren tot de C.V. van Robin.

Allart Aalders

Allart Aalders

Sonar Traffic

Allert Aalders begon in 1998 bij Tivoli in Utrecht en werkt nog steeds voor TivoliVredenburg als vaste geluidstechnicus. Je kan met Allert zowel op monitors als op FoH goed op weg.
Hij heeft in Nederland en wereldwijd getourd met onder andere T.Raumschmiere, , Nobody Beats The Drum, After Forever, Epica, David August, Ellen ten Damme, Moderat, Apparat, Thomas Azier en Racoon.
Ook in 1998 begonnen op Lowlands, eerst als backliner (specialiteit MIDI/DJ gear) voor Protone en later als nachtstagemanager op het X-Ray podium, tegenwoordig op het Bravo podium. Verder nog free lance werk voor de Melkweg en Ampco Flashlight en preproductie werk voor Paaspop en We Are Electric.

Daarnaast is Allert oprichter van Sonar Traffic, een studio vol met voornamelijk Vintage Synths. Vanuit die studio geeft hij les over synthesizers en werkt hij aan sound design voor onder andere Arturia en Native Instruments.

Timo Beckman

Timo Beckman

Timo Beckman Geluidstechniek

Timo is al meer dan 22 jaar als technicus bezig eerst als front technicus bij diverse locale
bands en venues en later wereldwijd voor diverse producties waar onder Hans Klok.
Vanuit het band circuit is hij verder gegaan als Audio Visueel technicus op veel internationale congressen voor diverse opdrachtgevers en in 2014 distributeur geworden van Rational Acoustics (Smaart) ISEMcon (microfoons) en Fulcrum Acoustic (high end loudspeakers vanuit de VS).

Na het volgen van een aantal trainingen bij Meyer Sound (System optimalisatie/SIM3) is hij sinds het distributeurs-schap voor Rational Acoustic oa. verantwoordelijk voor de training van technici op Smaart en het begeleiden en afregelen van Fulcrum Acoustic installaties in Nederland en daar buiten (of andere merken indien dat gevraagd wordt).
Een van de kenmerken van een Smaart training gegeven door Timo is normale spreektaal i.p.v. een wetenschappelijk jargon en het gebruik van gezond boeren verstand……

Meer informatie? Bel of stuur een e-mail.